Jens Dendonker in de voetsporen van Philippe Geubels?

Winnaar van de Lunatic Comedy Award 2015 is niet aan zijn proefstuk toe.

Jens Dendoncker: wordt dit een naam die we de komende jaren wel meer zullen horen? Die kans is niet gering, want afgelopen weekend won Jens de finale van de achtste editie van de Lunatic Comedy Award in de Minardschouwburg in Gent. Twee andere jonge heren, Joris Velleman en Sander Vdv, mochten mee op het erepodium staan van deze klassieker voor aankomend comedytalent.

Voor wie houdt van stand-up comedy is Jens Dendoncker (24) geen onbekende meer, al leek hij op zijn achttiende voorbestemd om eerder in het rockmilieu te belanden. Jens begon zijn prille carrière als eigengereide presentator van verschillende rockconcerten en liet hij zich ook gelden als comedy-discobar DJ op evenementen van alle slag. Door verschillende bands en organisators werd hij aangemoedigd om stand-up comedy acts te gaan brengen en voor hij het zelf besefte was de trein vertrokken.

Jens won op 5 april 2014 de eerste editie van de Humorklas op Radio 2, waar hij gecoacht werd door Wouter Deprez. Met zijn recente overwinning in de talentenjacht Lunatic Comedy Award volgt hij komieken op die nu al bijna op hun lauweren kunnen rusten: Bert Kruismans, Gunter Lamoot, Lieven Scheire en… jawel, Philippe Geubels!

[related-posts]

Dendoncker overtuigde het publiek in de Minardschouwburg in Gent met herkenbare humor over o.a. relaties, schoenen kopen, foute feestjes en spelletjes op een tablet. Dit alles verpakt hij in een sappig en snedig taaltje dat sterk aanleunt bij het West-Vlaams.

Een voorproefje? Hier zie je Jens Dendoncker bezig tijdens de finale van de Humorklas van Radio 2.

Video “De sessie van Jens Dendoncker”:

https://www.youtube.com/watch?v=izr4z_lWi-A