Jenny (Jeanine Bisschops) verlaat Thuis: “Dat was zo ongeloofwaardig, dat het voor mij niet meer hoefde”

Nergens beter dan Thuis.

thuis1Jenny Verbeeck is een personage uit de Vlaamse soapserie Thuis op éénJanine Bischops speelt de rol al sinds de allereerste seconde van de eerste aflevering in 1995. In juni van dit jaar raakte bekend dat ze haar ontslag had gegeven. Bijna vier maanden laten praat ze voor het eerst over die beslissing. Jenny is de zus van Rosa Verbeeck en was getrouwd met Frank Bomans. Met hem heeft ze een dochter: Bianca. Ondertussen is ze samen met Leo Vertonghen.

“Eigenlijk had ik al twee jaar het gevoel dat er veel te weinig vlees zat aan de rol van Jenny”, zegt Jeanine in Story. “Ik ben nog een tijdje gebleven voor mijn collega’s en de toffe crew. De verhaallijn waarin Bianca, mijn tv-dochter, terugkeert uit Marokko, was de druppel. Ik had geen enkele scène met haar. Dat was zo ongeloofwaardig en dat kon voor mij niet. Ze wilden nog een mooi vertrekscenario uitwerken, maar voor mij hoefde het niet meer.”

In oktober verdwijnt ze definitief uit de serie, maar ze weet zelf niet eens hoe. “Na mijn laatste opnames heb ik wel heel hard gehuild in de auto. Iedereen op de set is geschrokken van mijn beslissing en mijn dochters waren verbaasd, maar ze staan achter mij. Ik ben echt kwaad geweest op de schrijvers. Het pikt soms een beetje als ik de serie op tv zie, maar ik draag Thuis nog een warm hart toe.”