Jawel, de Meester is herbegonnen

Frank Dingenen is inderdaad dé hoofdredacteur van medialaan.beFrank Dingenen Gans

Ere wie ere toe komt, het weekblad Story had het bij het rechte eind. Het wist vorige week als eerste te onthullen dat Frank Dingenen de #geheimeBV van medialaan.be is.

Hoewel het nieuws vroegtijdig uitlekte, blijkt dus dat Frank zelf allesbehalve ‘uitgelekt’ is en met ons zijn schouders heeft gezet onder dit project. Hij verzorgt de hoofdredactie van ons online magazine en heeft daar een goede reden voor:

[quote style=’1′ cite=” title=”] “Ik voel me niet meer of niet minder dan de gemiddelde nieuwsgierige Vlaming die uit is op berichtjes allerhande!”, zegt Frank.[/quote]

[quote style=’1′ cite=” title=”]“Daarom speelt het ook niet zo’n rol wie ik ben. Ik ga ervan uit dat ik een gezonde interesse heb voor alles wat lééft, een gevoel voor humor heb en een flinke dosis relativiteitszin!”[/quote]

Frank’s eerste stappen in de showbizz werden onlangs door Cobra.be van onder het stof gehaald. In de jaren ’80 en ’90 werd hij wereldberoemd in Vlaanderen. Hij creëerde de onvergetelijke reeksMeester, hij begint weer!’ en later werd ‘Videodinges’ waarmee hij in 1991 het gouden oog “show en muziek” won, aan zijn naam ontleend. Alsof dat nog niet voldoende was, scoorde hij nog enkele hits als ‘Dat goed gevoel‘, ‘Samen in de file‘ en ‘Allez Maurice‘.

Allez Maurice live in de studio van de toenmalige BRT

Schrijven is Frank eveneens niet vreemd. Hij schreef ontelbare scenario’s voor tv, schreef meer dan 500 liedjesteksten en leverde artikels en columns aan verschillende weekbladen. Afgelopen jaar verscheen een verzameling van zijn cursiefjes, ‘Wat schaft de borst vandaag?’, gepubliceerd door de uitgeverij Bola Editions.

Het is overduidelijk dat hij een van dé meest veelzijdige en talentvolle artiesten is die Vlaanderen rijk is, daarom is het voor ons een hele eer “Meester Frank Dingenen” als hoofdredacteur van medialaan.be aan te kondigen.