Jacques Vermeire zet nieuwe show op de rails

“Heb mijn werk nodig om te blijven functioneren”.

Hoewel de komiek al flink wat tegenslagen heeft moeten verwerken, blijft hij in alle omstandigheden schijnbaar onbewogen. En op het podium zie je al helemáál niets van zijn ellende. Een paar jaar geleden nodigde hij me uit voor de première van zijn zaalshow ‘5 voor 12’, vandaag kan je al tickets bestellen voor zijn nieuwe show die in het najaar van start gaat: ‘Tussen 5 en 6’.

Onlangs verloor Jacques zijn levenspartner, Muriel, die hij ongetwijfeld met raad en daad heeft bijgestaan tijdens haar lijdensweg naar de dood. Een man van Jacques’ leeftijd (63) zou er aan ten onder gaan, maar niet als je Vermeire heet. Ik ken hem sinds begin jaren ’80 en nooit ofte nimmer heb ik die man boos of triest gezien.

Ik begrijp hem volkomen, wanneer hij stelt dat hij er terug ‘wil invliegen’. Hij was zelf verrast door de opkomst van het aantal jongeren dat naar zijn meest recente show ‘5 voor 12’ kwam kijken. “Dit geeft een kick, want dit is een nieuw publiek!”, stelt hij onomwonden, “Het zou dom zijn om er niet verder op in te haken…”

[related-posts]

‘Therapie’ mag dan wel een vies woord zijn, Jacques is niet de enige artiest die zijn werk als ultieme uitlaatklep beschouwt. Het stemt hem gewoon zélf blij, wanneer hij anderen aan het lachen krijgt.

Hoewel de nieuwe zaalshow nog maar in een eerste fase zit, kan hij zijn enthousiasme niet verbergen. “Er moet meer muziek in, want dat wérkt!”, zegt hij vrolijk, “Momenteel ben ik in m’n hoofd bezig met een sketch over ‘Tomorrowland’ en mijn kinderen zijn mijn inspiratiebron.

Met ‘5 voor 12’ slaagde Jacques erin 135 keer een Vlaamse zaal vol te krijgen. Nù al kan je reserveren voor zijn nieuwe project ‘Tussen 5 en 6’. Info en tickets: jacquesvermeire.be .