Over Jacky, Axel, Josje, Natalia, Bert, Ann en Stan

4 nieuwtjes uit de Vlaamse showbizz.

Dezer dagen beleven ‘de boekskes’ een dipje dat kan tellen. Het lezersbestand wordt almaar kleiner en De Persgroep almaar gulziger. In Amerika is de teneur nog veel groter dan in Vlaanderen. Bekende persmagazines verdwijnen één voor één van het mediatoneel. De lezer verschuift zijn aandacht gestaag maar zeker van de geschreven pers naar het internet. Wij kunnen dus niet achterblijven. Hier alvast een aantal snelle nieuwtjes:

1. Weet ‘zatte Rita’ wel wat ze zelf wil?

Niet zo lang geleden werd haar afscheid in de vtm-soap ‘Familie’ breed uitgesmeerd in ‘de boekskes’. Jacky Lafon (68) mag dan wel een bijzonder lieve en emotionele vrouw zijn, haar grillige aard blijkt ze niet altijd zelf onder controle te hebben. Blijkt immers dat ze na een stilte van enkele maanden spijt heeft van haar beslissing en verkondigt ze nu dat ze o-zo-graag opnieuw de familie Van den Bossche wil vervoegen.

Jacky Lafon

Jacky Lafon mist naar eigen zeggen haar collega’s en de verwennerij op de set en ook de herhaalde vraag van de mensen op straat -“Wanneer komt zatte Rita terug?”- stemt haar melancholisch. Maar wil ze dan opnieuw elke dag in de file gaan staan? Want dàt was destijds haar motief om uit de reeks te verdwijnen. Op eigen verzoek! Toch getuigde ze toen van ènige zelfkennis, want ze wilde per se ‘niet verongelukken of sterven’ in het verhaal. Zelfs de directie van vtm kwam eraan te pas om toch een scenario te bedenken waarin ze in schoonheid afscheid kon nemen. Jacky Lafon dacht daarmee een gaatje open te laten om desgevallend ooit nog terug op te duiken in de reeks. Maar of vtm nu op haar stappen zal terugkomen betwijfelen we sterk.

(lees verder op de volgende pagina)