Intieme foto’s van Joy Anna Thielemans zorgen voor relletje: Sensatie of niet?

Cybergeweld.

Actrice Joy Anna Thielemans (Jana in de soapserie Thuis) stuurde woensdagmorgen het bericht de wereld in dat ze gehackt was en intieme foto’s van haar online stonden. Ze plaatste zelf een tweet met de gehackte foto’s en die werden al snel opgepikt door de krant Het Nieuwsblad. Achteraf bleek het te gaan om een stunt voor een campagne tegen partnergeweld op het internet.

De actrice beschuldigde Het Nieuwsblad ervan sensatiebelust te zijn, maar die pikken dat niet: “Je hebt zelf bekendgemaakt dat er foto’s van je gelekt werden.We hebben je gebeld, gesms’t, gemaild en via een privébericht op Twitter gevraagd om wat meer uitleg, maar we kregen geen gehoor. We hadden een uitgebreid verhaal over de gelekte foto’s verzameld nadat we ook nog de politie contacteerden, en publiceerden het artikel online. Met enkel de foto’s die jij bewust had gedeeld op Twitter.”

“Het is je inderdaad gelukt ons doen te geloven dat je gehackt was. Maar beweer nu niet dat we in de fout zijn gegaan, door je foto’s en je video te tonen, want dat is niet correct. Dat je het walgelijk vindt en dat je je misselijk voelt, begrijpen we niet. We wensen Vrouw&Maatschappij alle succes met de campagne. Cybergeweld tegen vrouwen kan niet. Nooit. Maar we hopen dat je de campagne niet langer ten koste van ons voert.”

Video: Intieme foto’s van Joy Anna Thielemans zorgen voor relletje: Sensatie of niet?