Iedereen op het internet lachte haar uit, maar nu doet de ‘Friday’-zangeres dit!

Ken jij nog die gefaalde plaat ‘Friday’? Zij wil het vooral vergeten.

Als het meisje achter 2011’s virale “Friday” muziekvideo (je kent hem wel), moest Rebecca Black opgroeien onder het kritische oog van de massa. Op een moment dat meeste tieners hun identiteit proberen te vinden en wensen om onopgemerkt te blijven, is de 19-jarige nu zich aan het navigeren door een heel nieuwe wereld.

Zoals de meesten van haar generatie die zoeken naar wat leiding, wendde ze zich tot Youtube. Daar publiceerde ze zo’n 160 video’s, kreeg ze over een miljoen volgers en nog eens miljoenen meer via sociale media. Voor elke negatieve commentaar op Youtube, was er een positieve, waardoor er een soort van broedmachine voor het zelfvertrouwen van nieuw talent ontstond. Andere mensen die een gelijkaardig lot ondergingen zijn de nu populaire Troye Sivan en Shawn Mendes die hier het levende bewijs van zijn.

Nu, na haar middelbare schooljaren, gaat Black terug naar muziek. Haar debuut herintroductie “The Great Divide” is een poging tot anthemic EDM, een genre¬†electro muziek. Het nummer is een veelbelovende start voor een artieste die gemakkelijk toegeeft dat ze nog steeds aan het leren is. Nu is ze echter wel comfortabel met haar muziek, en dat hoort ze te zijn. Voor de eerste keer heeft ze volledige controle over haar muziek.

Beluister hier de nieuwe track van de jonge artieste die klaarblijkelijk zich niet laat doen, ondanks heel het internet al een half decennia met haar spot. Het toont duidelijk aan dat doorzettingsvermogen, moed en zelfvertrouwen de bouwstenen zijn van elk succes!

Video “Rebecca Black – The Great Divide”

https://www.youtube.com/watch?v=6SxKqWMR0vc