‘Iedereen Beroemd’ gezien deze week? Daar gebeurde iets heel opmerkelijks

0
298

Fried Ringoot.

Iedereen Beroemd is een televisieprogramma dat sinds 27 augustus 2012 loopt op de Vlaamse televisiezender één en zoals de titel al duidelijk maakt: het is een programma voor iedereen, voor de gewone mens en voor pure emoties en dagdagelijkse beslommeringen. De dingen des levens zeg maar.

Maandag was het de beurt aan Fried Ringoot, een ondertussen 51-jarige artiest uit Westende. Dertien jaar geleden kreeg hij te horen aan schildklierkanker te lijden. Een zwaar verdict, zeker omdat Fried zijn stem nodig heeft voor zijn job.

“Ik verloor mijn job en even later brandde mijn huis ook af. We hebben heel wat miserie meegemaakt. Maar we kropen eruit. Ik wil verder met mijn leven. Mijn stem kan nu wel bepaalde toonhoogtes niet meer aan”, vertelt Fried in Het Nieuwsblad.

Hij besloot om afscheid te nemen van zijn favoriete muziek. “Ik kan niet langer voluit meezingen met de geweldige nummers van Marco Borsato die ik altijd zo graag heb gezongen. Tachtig procent van mijn favoriete muziek is verleden tijd. Daarom heb ik mijn partituren laten ontploffen.”

(lees verder op de volgende pagina om de ontploffing in Iedereen Beroemd te zien)

“Het was heel heftig, de knal. Nog veel emotioneler dan ik gedacht had ook. Nog veel emotioneler dan de aflevering kon tonen. Ik had absoluut niet verwacht dat het zo fel ging aankomen bij mij. Het was tijd dat ik afscheid moest nemen. En dat zat blijkbaar heel diep.”

“Ik zal nooit stoppen met zingen. Maar ik moet mij aanpassen aan mijn lichaam nu. Die oude klassiekers die zijn voorbij. En dat deed eigenlijk deugd om dat toe te geven. Nu kan ik vooruit, zonder mij te ergeren of zonder triestig te zijn. Daar heb ik vrede mee.”

“Nu is mijn favoriet Hallelujah van Leonard Cohen. De gitaarversie. En die speel ik zelf, ook al is de verlamming wel aan het uitbreiden.” Hij schrijft ook eigen nummers. “Geen uithalers, geen hevige muziek, zoals eerst. Het zijn allemaal intieme intense liedjes.”

Video: Keek jij naar Iedereen Beroemd? Daar gebeurde iets heel opmerkelijk

(lees verder op de volgende pagina voor zijn straffe toekomstplannen)

“Ik heb 24 op 24 pijn. De verlamming zet zich stilaan verder. Ik weet dat ook wel dat het alleen maar erger zal worden. Maar in mijn hart en hoofd ben ik een achttienjarige. En mijn muziek, mijn theater is mijn geestelijke voeding. Ook al kan dat niet meer op dezelfde manier dan eerst.”

Toch gaat Fried nog verder met aangepaste voorstellingen, waarin hij zijn levensverhaal vertelt. “Als ik de nodige fondsen bijeen heb, dan breng ik er een cd van uit. Da’s geen droom he, ik ga dat gewoon doen!”

“Ik verschiet er altijd van hoe positief mensen reageren. Veel mensen halen kracht uit mijn levensverhaal, mijn theatervoorstellingen, mijn humor. Positiviteit. Daar draait het om. Mijn vrouw en ik leven onder één motto: we genieten van alles, hoe klein het ook is. En als het niet te vinden is, dan maken we het geluk wel zelf.”

GEEN REACTIES