‘Iedereen Beroemd’ gezien deze week? Daar gebeurde iets heel opmerkelijks

Fried Ringoot.

Iedereen Beroemd is een televisieprogramma dat sinds 27 augustus 2012 loopt op de Vlaamse televisiezender één en zoals de titel al duidelijk maakt: het is een programma voor iedereen, voor de gewone mens en voor pure emoties en dagdagelijkse beslommeringen. De dingen des levens zeg maar.

Maandag was het de beurt aan Fried Ringoot, een ondertussen 51-jarige artiest uit Westende. Dertien jaar geleden kreeg hij te horen aan schildklierkanker te lijden. Een zwaar verdict, zeker omdat Fried zijn stem nodig heeft voor zijn job.

“Ik verloor mijn job en even later brandde mijn huis ook af. We hebben heel wat miserie meegemaakt. Maar we kropen eruit. Ik wil verder met mijn leven. Mijn stem kan nu wel bepaalde toonhoogtes niet meer aan”, vertelt Fried in Het Nieuwsblad.

Hij besloot om afscheid te nemen van zijn favoriete muziek. “Ik kan niet langer voluit meezingen met de geweldige nummers van Marco Borsato die ik altijd zo graag heb gezongen. Tachtig procent van mijn favoriete muziek is verleden tijd. Daarom heb ik mijn partituren laten ontploffen.”

(lees verder op de volgende pagina om de ontploffing in Iedereen Beroemd te zien)