Hoe ziet Annie er nu uit?

Het bekendste weesmeisje ter wereld.

Er was eens, tijdens de Grote Depressie in New York, een aftands weeshuis dat opengehouden werd door een vrouw met een zucht naar drank, geld en mannen. In dat weeshuis woonde een meisje met krullen dat de glimlach van een schavuit had, maar de stem van een engel en een groot verlangen om haar ouders terug te vinden. We hebben het natuurlijk over Annie.

Het verhaal ontstond al in 1924 als een strip, maar werd in aangepaste versie pas echt bekend door de musical uit 1977. Op zijn beurt werd de musical vertaald naar het beeldscherm, door de film die in 1982 in de zalen kwam en het kleine weesmeisje wereldberoemd maakte. Ondertussen zijn er al twee remakes gemaakt, maar voor de meeste mensen blijft Annie toch dat vrolijke roodharige meisje uit de oorspronkelijke film.

[related-posts]

Annie werd gespeeld door Aileen Quinn. Uit meer dan 8000 meisjes uit de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk werd zij op 10-jarige leeftijd gekozen om Annie te vertolken. Al snel won ze iedereens hart met de vrolijkheid waarmee ze miljonair ‘Daddy’ Warbucks toonde wat echt belangrijk is in het leven.

Quinn had al wat acteerervaring in musicals en kende het wereldje goed door haar moeder, die ook actrice was. Ondanks haar jonge leeftijd, vond ze het niet moeilijk om met haar beide voeten op de grond te blijven. Kijk maar naar dit adorabele interview uit 1982, een jaar na het uitkomen van de kaskraker.

Video “Interview met een 11-jarige Aileen Quinn:”

Tot en met haar 16 jaar bleef het kindsterretje onder contract staan bij Columbia Pictures omdat het filmbedrijf eventueel een tweede en derde film wilde maken. Dat is nooit gebeurd, maar het is de reden waarom ze nooit in andere films te zien was. Wel bleef ze in andere musicals meespelen, sprak ze enkele stemmen in voor cartoons en nam ze een muziekalbum op dat Bobby’s Girl heette.

(lees verder op de volgende pagina en ontdek waar Aileen Quinn momenteel mee bezig is)