Het ‘Onze Vader’ op 1 in de hitparade!

Vlaamse lieveling Christoff frist ons geheugen op.

De jongste jaren is charmezanger Christoff (38) als een komeet naar de sterrenhemel van de showbizz gezoefd. Hij is niet meer uit de hitparades en de ‘boekskes’ weg te denken en jong en oud dragen de man op handen. Alsof hier een bijzonder goed draaiende marketingmachine een paar kleine mirakels verricht. En ‘mirakel’ is niet eens een misplaatst woord, want morgen komt de zanger vanuit het niets zomaar de eerste plaats innemen van de Vlaamse Ultratop 50 met de song -of zeggen we beter de psalm?’- ‘Onze Vader’. En jawel, het gaat hier wel degelijk om de authentieke tekst van het christelijk gebed!

Gelijk wie een neus heeft voor hits en showbizztalent zou er in de verste verte niet aan denken om het ‘Onze Vader’ als single te lanceren. En al zeker niet in tijden dat de Kerk het grootste dipje in haar geschiedenis probeert te boven te komen. Zingende nonnen en paters hebben in het verleden al wel meer verrast met popsongs, maar het omgekeerde is uniek: een populaire zanger die scoort met een kerkelijk lied!

[related-posts]

De song staat pas enkele uren op YouTube en is het aantal views al flink aan ‘t opstapelen. Eerstdaags zal wel een clipje met beelden opdagen, maar met ons kan je alvast je geheugen opfrissen:

Video Christoff – “Onze Vader”:

Door zijn notering in de Ultratop 50 zal Christoff vanzelfsprekend ook op nummer één staan in de Vlaamse top 10. Die kan je zondagnamiddag beluisteren via Radio 2. En wié is de presentator van dit programma, denk je?… Juist!