Het Beste van X-Factor Worldwide

Talent vind je overal ter wereld.

Ook wij lieten al wel eens filmpjes op je los van buitenlandse talenten die ontdekt werden via het tv-programma X-Factor. Je moet immers weten dat maar liefst 47 landen de voorbije jaren het concept overnamen en in elk van die landen ontdekten de tv-zenders meerdere uitzonderlijke stemmen en acts. Lang geen slecht idee van vtm om die allemaal te bundelen in een wekelijks programma op vrijdag ‘Het Beste van X-Factor Worldwide’. De eerste aflevering gaat vanavond op antenne omstreeks 20u30.

Van schattige kinderen tot beeldmooie tieners, van zingende huismoeders tot stoere bouwvakkers, … Zowat alles en iedereen kreeg de kans om een publieke auditie te doen voor het tv-oog van hun land. En nu dus ook voor het oog van Vlaanderen. Het Beste van X-Factor Worldwide is een compilatie van de meest ontroerende, bijzondere en talentvolle zangbeurten van over de landsgrenzen en seizoenen heen.

[related-posts]

In deze talentenjacht is er meer nodig dan enkel een goede stem of een sexy look. De jury gaat op zoek naar net dat ietsje meer: de zogenaamde X-Factor. Alles begint met een auditie, ‘de vuurdoop’ zeg maar. De kandidaten worden niet alleen beoordeeld, maar ook begeleid door de juryleden in de aanloop naar de liveshows. Alleen daarom al schrijven vele kandidaten zich in, want de juryleden zijn niet de minste. Denk maar aan Britney Spears, Nicole Scherzinger en Katy Perry in Groot-Brittannië. Of Ronan Keating, Natalie Imbruglia en Mel B in Australië. Hét juryfenomeen van X-Factor in zowel Engeland als Amerika is Simon Cowell.

Het eerste land dat ooit met het tv-concept op antenne kwam, was Groot-Brittannië. De eerste reeks kandidaten werd op de kijker losgelaten in 2004 en dit jaar is men er al aan het elfde seizoen toe. In de loop der jaren betekende X-Factor in vele landen voor vele volslagen onbekenden dé doorbraak in de showbizz. Denken we maar aan Alexandra Burke, Leona Lewis en last but not least… de boysband One Direction.

[related-posts]

In eigen land was het programma ook de springplank naar een muzikale carrière voor Udo in 2005 en Tom Dice in 2008. Ik vermoed dat ook zij belangstellend en met een zeker gevoel van weemoed zullen uitkijken naar de eerste aflevering vanavond.