Haldis steelt de show in ‘De Biker Boys’

Wie is die illustere onbekende acteur?

Met ‘De Biker Boys’ heeft de op één na Slimste Mens ter Wereld, Bart De Pauw, weer een tv-hit te pakken en terecht: het is onderhoudende en geestige televisie die perfect past in de zondagavondprogrammatie van Eén. Sinds Bart de allesvreter Woestijnvis de rug toekeerde, blijken hij en zijn productiehuis spelenderwijs de rol van hofleverancier voor Eén over te nemen.

Het is dé grote verdienste van Bart De Pauw dat hij niet telkens in dezelfde vijver van acteurs vist. Iets waaraan zo vele andere productiehuizen zich zonder meer bezondigen. Eerder al liet hij in in de fictiereeks ‘Quiz Me Quick’ minder bekende en godvergeten acteurs schitteren en ook nu weer sleurt hij een vis op het droge die na 3 afleveringen alle krantenkoppen haalt. Wat ‘de Smos’ betekent in Safety First is Haldis in De Biker Boys.

[related-posts]

Wellicht op aanraden van zijn mentor, Bart De Pauw, laat de acteur in al zijn interviews een zweem van mysterie na. Hoe heet hij nu echt? Waar komt hij vandaan? Doet hij alle stunts zelf? Hoe meer artikels je over de man in kwestie leest, hoe minder wijs je eruit raakt. Feit is dat hij nooit eerder acteerde en dat hij door Bart zelf werd gecontacteerd. Stap voor stap en met veel geduld creëerde De Pauw dé cultfiguur uit de reeks.

Vanmiddag hoorde ik de acteur zelf aan het woord in een programma van Radio 2. In alle opzichten verried de toon van zijn stem dat dit alles hem compleet overvalt en dat hij het liefst van al opnieuw zou willen onderduiken in het onbekende. Wel verklapte de brave, bescheiden man dat hij het opnameschema herhaaldelijk in het honderd stuurde en dat hij voor bepaalde scènes meer dan 20 takes nodig had voor er een bruikbaar shot voorhanden was. En já, meer dan eens werd er een beroep gedaan op een stand-in om zijn acteerprestaties volwaardig in te vullen.

[related-posts]

Who cares? Het resultaat is alleszins verbluffend, maar of ‘Haldis’ nu kan ontsnappen aan andere opdrachten is wel zeer de vraag. Bart De Pauw is een tv-maker en een talentscout pur sang, maar in de visvijver van talenten zitten doorgaans luie aasgieren aan de kant!