Goedele Liekens in de weer voor Spaanse zwerfhonden

Een bezoekje aan het hondencentrum.

Voor vele BV’s is het geen vakantie, maar sommigen proberen het aangename aan het nuttige te paren en laten hier en daar van zich spreken, soms alleen al maar door hun aanwezigheid op bepaalde evenementen en dan liefst in het bijzijn van hun hele gezin. Anderen besteden hun vakantie aan brainstorming en het uitwerken van nieuwe projecten. Elke dag is er wel een nieuwtje te rapen.

Goedele Liekens vult al jaar en dag haar rol van ambassadrice of meterschap voor verschillende verenigingen perfect in, zelfs in haar vrije tijd. Minder bekend is dat Goedele niet alleen een mannenvriend is maar ook een dierenvriend. Tijdens haar vakantie in Spanje bezocht het gezin Liekens het Belgisch-Nederlandse hondenopvangcentrum ACE (Animal Care EspaƱa) dat i.s.m. SHIN (Spaanse Honden In Nood) talloze zwerfhonden onderdak geeft en in vele gevallen ook een nieuw baasje.

Vooral in Zuid-Spanje tref je ettelijke straathonden aan die duidelijk verwaarloosd en/of mishandeld zijn. Hun aantal is zo groot dat ‘jagers’ ze zonder pardon doodschieten om te beletten dat ze zich nog verder gaan vermenigvuldigen. Bezielster van ACE/SHIN is de Truiense Fabienne Paques die op vrijwillige basis het centrum oprichtte en de afgelopen 15 jaar al bijna 18.000 honden een nieuwe thuis bezorgde, verspreid over de Benelux, Duitsland, ScandinaviĆ« en Oostenrijk.

(lees verder op de volgende pagina)