Gillian en Caroline van Mijn Pop-uprestaurant: “we stoppen er deze week nog mee”

@VTM

Betekent hun deelname het einde van hun vriendschap?

De twee vriendinnen Gillian en Caroline uit ‘Mijn Pop-uprestaurant’ hadden deze week een zware dip. Hun vegetarische ontbijtzaak Bikke & Smooz trekt amper volk, terwijl de Mexicaanse zaak Jalapeño Loco van de buren Miette en Willem steeds overvol zit.

@VTM
@VTM

De stress en spanningen zorgen ervoor dat de twee amper nog kunnen communiceren. De auditeur van ‘Mijn Pop-uprestaurant’ kwam langs om te zien waar het precies spaak liep. Hij waarschuwde hen dat ze niet het gemakkelijkste concept hebben: een onbijtzaak met nogal ongewoon vegetarisch eten. Ze knikten instemmend. Dat hadden ze ondertussen ook al door.
Ook is hun loonkost veel te hoog, aldus de auditeur. Omdat Gillian een alleenstaande mama is, die op tijd thuis moet zijn voor haar twee zonen, sluit Bikke & Smooz steeds om drie uur ‘s middags. Het personeel in de keuken blijft echter vaak doorwerken, soms zelfs tot elf uur ‘s avonds. Al die gepresteerde uren, legde de auditeur uit, zijn pure loonkost.

De gemoederen liepen hoog op. Caroline zou de zaak graag openhouden tot vijf uur, om meer volk te kunnen trekken en de loonkost in balans te krijgen. Gillian reageerde nogal bot dat ze het zo niet hadden afgesproken en dat Caroline dan met iemand anders zou moeten doordoen. Ook is Caroline niet gelukkig met het eten dat ze presenteert. Alleen op het interieur is ze trots. De rest is een afkooksel van het concept dat ze oorspronkelijk hadden, beaamt Gillian. “Je moet ons hier zien zitten”, zei ze teleurgesteld en oververmoeid. “Wij zijn allebei doodongelukkig. Als het zo zit, stoppen we er toch gewoon mee? Dan was dit de laatste shift.”

Gooien de meiden echt zo snel de handdoek in de ring? Sergio Herman en Gert Verhulst besloten met hen te gaan praten, voordat ze overhaaste beslissingen zouden nemen.
“Dit is echt niet het eerste gesprek dat ik zo gevoerd hebt”, suste Sergio Herman hen. “Jullie zijn moe en dan zie je alles negatief.” Hij raadde Gillian aan om een paar dagen rust te nemen en daarna de situatie te herbekijken. Blijkbaar was het een goede raad, want na de aflevering postten ze op hun facebookpagina: “We doen door! Bedankt voor jullie massale steun, lieve schatten!” Al geeft dat nog geen antwoord op de vraag hoe ze de zaken in de toekomst denken te verbeteren.