Gelukkige verjaardag, Luc Steeno!

“50 is een gezegende leeftijd, toch?”.

Luc zag het levenslicht in Leuven op 28 juni 1964 en kreeg voluit de naam ‘Luc Julia Nicolas Steeno’ mee. Inderdaad, Luc Steeno is niét zijn pseudoniem of artiestennaam. “Klinkt alleszins beter dan Luc Dactylo!”, lacht hij die opmerking telkens weg.

Luc Steeno

Luc heeft dit jaar nog iets méér te vieren dan zijn 50ste verjaardag. Dit jaar staat hij ook 25 jaar op de planken en om beide gelegenheden wat meer glans te geven, ligt vanaf nu een nieuw album met maar liefst 3 full cd’s in de rekken: ‘LUC STEENO, 25 jaar hits’. Daarvan zijn er drie songs absolute mega hits geweest in Lucs’ carrière: ‘Hij speelde accordeon’, ‘Ik mis je elke dag’ en ‘Bel me, schrijf me’ (samen met Sandra Kim).

Over wié Luc elke dag een beetje meer miste, bleef de zanger altijd vaag. Tot vandaag gaf hij nauwelijks iets prijs over zijn privéleven. Maar naar aanleiding van deze dubbele viering en de daarmee gepaard gaande interviews, lichtte hij de jongste dagen toch een tip van de sluier: “Er is al geruime tijd iemand in mijn leven, ja. En ik ben ontzettend gelukkig met mijn partner!”

[related-posts]

Tja, Luc Appermont was de zestig al voorbij, toen er meer over zijn privéleven bekend raakte. Dus Steeno heeft nog wel even de tijd… De zanger maakt zich daarover ook helemaal niet druk. Alleen over zijn projecten en dromen heeft hij zijn mond vol:

“In mijn weinige vrije tijd ga ik vooral op zoek naar nieuwe nummers. Ook op mijn jongste album, ‘Luc Steeno, 25 jaar hits’, probeer ik mijn fans te verrassen met 5 nieuwe nummers en 2 bonustracks.”, zegt de zanger, “Maar stiekem droom ik ervan om -in navolging van ‘Steeno zingt Adamo’ en ‘Steeno zingt Claude François’- eerlang een album in te blikken onder de noemer ‘Steeno zingt Will Tura: de originals’. Tenslotte heb ik ook alles aan Will te danken!”

In de beginjaren van vtm was Luc Steeno ooit laureaat van ‘De Soundmixshow’, waarin hij opviel met zijn voortreffelijke imitaties van zijn grote idool… Will Tura!