Gaston & Leo boeien oud én jong!

Recordcijfers voor vtm op zondagavond.

De alomtegenwoordige prietpraat op tv omtrent de nakende verkiezingen zal er wel voor iets tussen zitten, maar afgelopen zondag kon vtm nog eens echt uitpakken met een kijkcijferkanon op zondagavond. Met de film ‘Hong Kong’ (1988) haalde de zender een marktaandeel van 30%, tot nog toe het beste zondagse resultaat van dit jaar. En dit dankzij het oerkomische duo Gaston & Leo, die in deze prent de hoofdrollen spelen.

Gaston en Leo in Hong Kong 2

Mike Verdrengh, de tv-kenner bij uitstek, heeft hiervoor een verklaring: “Om te beginnen waren Gaston & Leo heus wel raskomieken en net als Fernandel, Louis de Funès, Charlie Chaplin en noem maar op, overleven zij de tand des tijds. Ik kan me best voorstellen dat afgelopen zondag heel wat gezinnen gezamenlijk hebben genoten van de film ‘Hong Kong’, die bovendien nog erg goed gemaakt is ook!”

[related-posts]

VUB-professor Ignace Glorieux, expert in cultuurparticipatie en vrije tijd, benadrukt de rol van televisie als vrijetijdsbesteding: “De zeldzame uren dat je met het hele gezin nog van het medium kan genieten, moet je die ook invullen met complexloze programma’s die een weekend op een ontspannende manier afsluiten. Zelfs een quiz, hoe speels ook, vraagt sowieso om enige inspanning.”

Volgens de professor zou een tv-reeks als ‘De Collega’s’ niét aanslaan bij de jongere kijkers: te traag, te oubollig en thematisch compleet gedateerd. “Ik vergelijk de films en tv-programma’s van Gaston & Leo met het succesverhaal van FC De Kampioenen. Het is probleemloos en tijdloos amusement en je kan er wel honderd keer naar kijken, het verveelt nooit!”, luidt zijn vakkundige commentaar.