Fan schrijft erotisch verhaal rond One Direction

Paramount Pictures kocht meteen de filmrechten van ‘After’.

Het zal je maar overkomen: je bent een intens ‘vurige’ fan van de jongens van One Direction en je laat je erotische fantasie de vrije loop in een verhaal. Elke week komt er als vanzelf een hoofdstuk bij en op den duur heb je een volledig boek bij elkaar geschreven. Uiteindelijk plaats je het boek online en in korte tijd groeit het uit tot een ware internethit.

Dit overkwam een vrouwelijke Texaanse fan van de boysband die in haar fictief boek de jongens niet bij hun naam noemt, maar alle personages zijn duidelijk ontleend aan de leden van de popgroep: Niall, Zayn, Liam, Louis en Harry. Vooral voor die laatste bink, Harry Styles, heeft de schrijfster duidelijk een zwak. In haar boek heet hij Hardin Scott. Aanvankelijk gebruikte de schrijfster zelf ook een schuilnaam, maar na een poos kon ze niet anders dan haar ware identiteit prijsgeven. Temeer omdat Paramount Pictures op de proppen kwam met het voorstel het boek te verfilmen.

[related-posts]

De Texaanse fan is intussen ontmaskerd. Het is de 25-jarige Anna Todd die het boek ‘After’ online zette en intussen ook haar handtekening onder het contract met de Amerikaanse filmgigant. Volgens de BBC is Anna Todd al bezig aan het tweede deel van het boek, ‘Fifty Shades of Grey’ achterna. De hoogst erotische roman van Anna gaat immers dezelfde toer op en vooral jonge vrouwen zijn verslingerd op de smeuïge teksten.

Het is niet de eerste keer dat fans fictieve verhalen verzinnen rond hun idolen uit de showbizz. Daarom kreeg dit soort van lectuur ook al een officiële naam in Groot- Brittannië en Amerika: ‘Fanfiction’. En zo zou je ook het filmgenre kunnen noemen. Hoe dan ook, Paramount Pictures wil het boek ‘After’ zo snel mogelijk tot een filmscript verwerken. Wordt vervolgd.