Eurosong 2014: alle finalisten gekend!

Zondag 16 maart wordt uitgemaakt wie ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival 2014 in Kopenhagen.

Dit zal gebeuren tijdens een groots opgevatte live uitzending vanuit het Sportpaleis in Antwerpen.

Vier finalisten kenden we al. Hieraan zijn er nu nog twee toegevoegd na de derde halve finale van gisteravond. Bandits had duidelijk een schare jonge fans achter zich en duizenden vingers aan de gsm-toetsen van kijkend Vlaanderen.

Maar dé uitschieter tipte ik al tijdens de voorrondes; de Waalse zanger Axel Hirsoux. Van de experten kreeg hij maar liefst 99 punten en hij kreeg ook alle steun mee van de toch hoofdzakelijk Vlaamse kijkers. En terecht! Moet er eigenlijk nog een finale zijn? Met ‘Mother’ zou België een bijzonder volwaardige song naar Kopenhagen sturen.

Een pluim op de hoed van de experten (Bart, Ruslana, Piet en Jef), die het nummer kozen, want de song is Axel Hirsoux inderdaad op het lijf geschreven. En wie weet wint ons land 28 jaar (!) na Sandra Kim hiermee eindelijk nog eens het Eurovisie Songfestival. Duimen maar!

[related-posts]

Voor de goede orde nog het lijstje van de zes finalisten die we volgende zondag aan het werk zullen zien:

Eva Jacobs: ‘Nothing is impossible’:

Udo: ‘Hero (In Flanders Fields)’:

Sil: ‘What’s the time in Tokyo?’:

Yass ‘Need you tonight’:

Axel Hirsoux: ‘Mother’:

http://www.youtube.com/watch?v=F5h7WhcZjJE

Bandits: ‘One’:

Net als de halve finales zal de finale worden gepresenteerd door Peter Van de Veire en Eva Daeleman. Er zijn nog kaarten om een zitje te bemachtigen in het Sportpaleis, zondag a.s., via www.een.be/eurosong .