Enrique Iglesias op het podium gekwetst door een drone

Artsen vrezen voor blijvend letsel!

Het voorbije weekend waren meer dan 10.000 Mexicaanse fans ervan getuige hoe Enrique Iglesias (40) op het podium werd benaderd door een drone die in de muziektempel van Tijuana het optreden van hem filmde. Aanvankelijk dolde hij nog wat met het ding, maar Enrique was duidelijk te overmoedig. Toen de drone schrikwekkend dicht zijn gezicht naderde, greep hij naar het speeltje maar verwondde daarbij twee vingers van zijn rechterhand. De propellers van de drone richtten meer schade aan dan aanvankelijk gedacht.

Hoewel het optreden maar even werd stilgelegd voor ‘voorlopige’ verzorging, kwam Enrique Iglesias vrolijk terug het podium opgestapt en werkte het laatste halfuur van zijn concert gewoon af.


Maar daarna begon pas de pijn. Vooral de middenvinger was zwaar gehavend: die bleek niet alleen gebroken en een flink stuk vel te hebben verloren, later zou ook blijken dat de peesjes van de vinger a.h.w. waren overgesneden door de propellers van de drone.

Deze week werd Enrique in Los Angeles geopereerd aan de bewuste vinger. Zodra alles is geheeld, wordt pas duidelijk of de zanger nog gevoel heeft in zijn vinger. ”Met de tijd moet blijken of het gevoel terugkomt en in welke mate,” zegt een ingewijde tegen Billboard.

(lees verder op de volgende pagina)