En alweer was Stromae de grote slokop

Komt zijn 4 MIA’s ophalen en maakt zich klaar voor Amerika.

Gisteren werden de MIA’s uitgereikt en veel grote verrassingen kwamen er niet uit de enveloppen met winnaars. Verbazend dat je tijdens een weekdag zoveel Belgische artiesten bij elkaar krijgt om hun nominaties te verzilveren met hun aanwezigheid. Neem daarbij nog een pak BV’s die de eer hadden om de prijzen te overhandigen en je hebt de hoekstenen bij elkaar om er een grootse gala-avond van te maken.

Zelfs vanuit je luie zetel was het een muzikale avond in feeststemming die bijna twee uren duurde en waarbij je oren en ogen flink werden verwend. Nederlandstalig, Frans- of Engelstalig, het maakte allemaal niets uit, je kon alleen maar vaststellen dat wij Belgen best fier mogen zijn op alles wat onze nationale muziekindustrie te bieden heeft.

[related-posts]

Stromae zal intussen wel de recordhouder zijn wat het aantal MIA-trofeeën betreft. En hij raakt er duidelijk ook aan gewend. Geen voorgelezen lijstjes dit keer, maar een gewild stuntelig en vrij grappig bedankje aan zijn entourage en het publiek in zijn typische Stromae-taaltje. Benieuwd of de Brusselaar ook volgend jaar nog zal aanwezig zijn, want de sublieme muziekmaker wil dit jaar in Amerika definitief doorbreken. Voor zo ver hij er al niet een kleine voet in huis heeft.

Maar het kan allemaal nog grootser, vindt Paul Van Haver: “See you in three months Coachella!”, zette hij zelf op Twitter. ‘Coachella’ is één van de belangrijkste muziekfestivals in Amerika. Stromae zal er twee keer een concert geven: op zondag 12 en zondag 19 april. De optredens zullen ongetwijfeld bijdragen tot het uitbreiden van z’n bekendheid en succes in de States. Bovendien hebben de organisatoren hem vrij hoog op de affiche gezet, net onder Florence And The Machine, Kaskade, Ryan Adams en David Guetta.

[related-posts]

Stromae is niet de eerste Belg op Coachella. Vorig jaar waren er met Netsky, The Magician en Aeroplane nog drie Belgische acts tijdens het bekende festival. Om maar te zeggen dat onze muzikale producten heus wel worden gewaardeerd op de internationale concertpodia!