Emma Watson geeft haar mening over de nieuwe Hermione Granger

Nieuwe Harry Potter cast - Paul Thornley, Noma Dumezweni en Jamie Parker

De keuze voor actrice Noma Dumezweni was bijzonder controversieel.

Het is al een tijdje bekend dat er een vervolg komt op de Harry Potter-serie. J.K. Rowling schreef namelijk ‘Harry Potter and the Cursed Child’, een verhaal dat zich 19 jaar na de dood van Voldemort afspeelt en draait rond Harry Potter, die nu werkt op het Ministerie van Magie, en zijn jongste zoon. Het tweedelig toneelstuk wordt verwacht in juli 2016.
Harry Potter Cast


Eind december werd bekend gemaakt dat Jamie Parker, Noma Dumezweni en Paul Thornley de rollen van respectievelijk Harry Potter, Hermoine Granger en Ron Weasley op zich zullen nemen. Hoewel fans tevreden waren met de casting van Parker en Thornley, kwam er bijzonder veel kritiek op Dumezweni, die geen gelijkenis vertoont met de originele Hermione Granger actrice Emma Watson. Hoewel er nergens in de boeken gespecificeerd wordt dat Hermione blank is, stoot de casting vele fans tegen de borst. Casting Director Tiffany liet weten dat de drie beste acteurs werden gekozen, ongeacht haar- of huidskleur.
Zowel J.K. Rowland als Emma Watson hebben sindsdien via Twitter laten weten dat ze volledig achter de keuze voor Dumezweni staan. Zo komt er hopelijk een einde aan de (vaak racistische) kritiek op de Britse actrice.