Els de Schepper wint humorfestival in… Wallonië!

Zij is de eerste niet-Franstalige artieste die met de hoofdprijs gaat lopen.

Dat Els de Schepper (48) van vele markten thuis is, wisten we al. In 1991 maakte zij deel uit van de vaste cast van ‘Wittekerke’ (vtm), zetelde zij in het consumentenprogramma ‘’Raar maar Waar’ en presenteerde zij het spelprogramma ‘Kinderpraat’.

Behalve acteren en presenteren schreef de artistieke duizendpoot ook boeken en was ze ooit finaliste van de liedjeswedstrijd ‘Eurosong’ (2006). Haar hart ligt echter in het theater waar ze sinds 1993 furore maakt met haar geweldige ‘onewomanshows’. Daarin pakt ze soms hilarisch uit met knotsgekke typetjes, maar weet ze het publiek ook te ontroeren met haar zelfgeschreven liedjes.

[related-posts]

Els De Schepper

Onlangs nog zag ik Els bezig tijdens een try-out van haar Franstalige programma en dat deed ze verbluffend. Mij verwondert het dus niet dat ze afgelopen weekend het ‘Festival International du Rire de Rochefort’ won. Het is sinds 1981 het grootste event in de Franstalige humorwereld in België.

Dit jaar namen 120 kandidaten uit binnen- en buitenland deel. Uiteindelijk mochten 8 humoristen het hoofdpodium van het eigenlijke festival op en werden ze het afgelopen weekend tegenover elkaar uitgespeeld in een kwartfinale en een halve finale, telkens voor een duizendkoppig publiek.

De winnaar van het festival krijgt de titel ‘Poulain du rire 2014’. In feite heeft ze die titel al jarenlang in Vlaanderen, want Els de Schepper is ongetwijfeld de beste cabaretière die ik ooit bezig zag. Al dagen er wel een paar ferme concurrenten op uit het team van ‘Tegen de Sterren Op’.