Els De Schepper kondigt haar afscheid aan

Vlaamse cabaretière heeft een koffer vol andere plannen.

Wie ooit één van haar one-woman-shows zag, weet dat in dat kleine vrouwtje een uitzonderlijk groot aantal talenten schuilt: Els De Schepper kan zingen, kan mensen doen lachen en ontroeren, kan schrijven, kan dansen -zelfs paaldansen!- en zoveel meer. Ze kan ook een behoorlijk mondje Frans spreken, want onlangs nog won ze het grootste humorconcours in Wallonië.

Els De Schepper

Zelf heb ik niet één show van Els gemist en ze rekent mij tot haar kring van vrienden en trouwe fans. Groot was mijn verbazing dan ook, toen ik vanmorgen een mailtje van haar ontving. Daarin maakt ze duidelijk dat ze eind dit jaar stopt met haar one-woman-shows. Wellicht maakt ze dit één dezer wereldkundig, maar hieronder vertelt ze met eigen woorden wat haar motivatie is om ermee te kappen:

[related-posts]

“Ik heb 12 zaalshows geschreven, meer dan 1500 eigen voorstellingen gespeeld en het is tijd voor een pauze. Bovendien heb ik nooit tijd gehad om die honderden andere ideeën te realiseren, waarmee ik al jarenlang in mijn hoofd zit. Daar wil ik nu rustig de tijd voor nemen om die te kunnen ontwikkelen. Bovendien begin ik ook aan een nieuw pad in Duitsland en Frankrijk.” (…)

“Dit betekent niet dat ik het Vlaamse publiek zomaar achter mij wil laten, want ik heb veel aan hen te danken en ik hou van hen. Dus kom ik wellicht ooit wel terug. Maar af en toe eens een pauze nemen is noodzakelijk en zelfs belangrijk voor een artiest. Kiezen voor een nieuwe toekomst betekent ook vaak breken met het verleden. Wanneer en in welke hoedanigheid ik ooit terug kom, weet ik nog niet. Daar wil ik mij de komende maanden in alle stilte over beraden.”

[related-posts]

Nu woensdag, 3 september, kan je Els De Schepper nog op tv aan het werk zien. Om 22u30 laat Eén in het programma ‘Comedy Tour’ je gedurende 50 minuten genieten van haar talenten. Het zijn hoofdzakelijk komische fragmenten uit haar jongste theatershow ‘Feest’, opgenomen in de Lotto Arena in Antwerpen. Zelf heb ik die 2 uur durende show live meegemaakt, maar toch ga ik nog eens kijken vanuit mijn luie zetel. Jij toch ook?

Video Els De Schepper: