Einde WK Voetbal? En wat nu?

Vanaf nu elke avond een spannende misdaadfilm op Canvas.

Voor de meeste tv-kijkers zal het even wennen zijn, nu het WK Voetbal definitief ten einde is en de avondlijke gewoonte en spanning bruusk uit je woonkamer wegglijdt. Na een maand Brazilië voelen de avonden zelfs kouder aan.

Canvas was hierop duidelijk voorbereid. Nog tot eind juli zendt de zender vanaf maandag tot en met donderdag soms twee misdaadfilms per avond uit. Het gaat hier deels om herhalingen, deels om een aflevering van een nog onbekende krimi-reeks. Of de detectives in die mate spannend zijn dat je er ook 90 minuten en langer je plas voor ophoudt -zoals het tijdens het WK meermaals het geval was, is maar zeer de vraag. Maar de intentie van Canvas is alleszins goed bedoeld.

[related-posts]

Onder de noemer ‘Zomerkrimifestival’ kan je de komende weken ‘thrillen’ bij een zeer gevarieerd aanbod van krimi’s. Het gaat om producties van Britse, Franse, Duits-Oostenrijkse en Scandinavische makelij.

Voor wie van het genre houdt: als kers op de taart wordt in de reeks ook de allereerste aflevering van ‘Inspector Morse’ uitgezonden, dé reeks die decennia geleden voor een heuse hype zorgde. Niet alleen in Groot-Brittannië, maar ook in onze contreien. Het immense succes van de reeks was voor verscheidene producenten het signaal om zelf nieuwe detectives op stapel te zetten. Niet altijd met evenveel succes.

Indien het ‘Zomerkrimifestival’ op Canvas niet aanslaat, kan de zender nog altijd teruggrijpen naar de herhalingen van alle WK-matchen, toch? De ‘Kampioenen’ achterna.