Een eigen online museum

Fan van Bruce Springsteen lanceert een veredelde website van zijn idool.

Je bent een naïeveling als je denkt dat er ooit een einde zal komen aan de stortvloed van ICT-ontwikkelingen die zich de jongste jaren aandient. Vanuit je zetel een museum bezoeken: een idee dat m.i. niet eerder bestond, wordt volgende maand gelanceerd door een verwoede fan van Bruce Springsteen.

Op de website ‘Blinded by the Light’ zullen om en bij de driehonderd items te zien zijn, waaronder een aantal authentieke posters en handgeschreven teksten van de meester zelf, bijgenaamd The Boss.

De bedenker en oprichter van dit unieke museum is ene Michael Crane, een fan van het eerste uur. Hij ontmoette de zanger persoonlijk en publiceerde eerder al een boek over Bruce Springsteen. Maar de man was ambitieuzer dan dit. Hij wilde iets speciaals op het getouw zetten n.a.v. het 30-jarige jubileum van het album ‘Born in the USA’.

Video album Bruce Springsteen – “Born in the USA”:

https://www.youtube.com/watch?v=RQR9KjX_V1s

[related-posts]

Naar verluidt is Bruce Springsteen, die dit jaar 65 wordt, erg opgezet met het initiatief en verleende hij zelfs zijn medewerking om zijn museum zo aantrekkelijk mogelijk te maken.

Op de facebookpagina van de site kan je nu al een aantal ‘rariteiten’ bewonderen.

Elke zes maanden zullen op de website prijsvragen online staan. De eerste prijs die kan worden gewonnen, is een gesigneerd cd-boekje.

Fans van The Boss zullen nog een paar weken moeten wachten om het nieuwe museum te bezoeken. Maar waarom zou je intussen niet beginnen om je eigen museum uit de grond te stampen?…