Een ‘dagschotel’ in het café van FC De Kampioenen?

Het kan! Authentieke decor verhuist naar Plopsaland.

Plopsaland

Het haast historische café, waarin Pascalleke en de kampioenen jarenlang de meest hilarische situaties uit de doeken deden, wordt eerstdaags in de oorspronkelijke versie neergepoot in het pretpark Plopsaland, De Panne.

Het café wordt heropgebouwd in de foyer van het Plopsa Theater. Tot en met de komende kerstvakantie kan elke bezoeker er terecht voor een frisse ‘dagschotel’ à la Xavier of een ‘chocomelk’ à la Marcske. Maar je kan er ook terecht voor een aantal hapjes, al word je er niet bediend door Pascalleke.

[related-posts]

Dit nieuws is heet van de naald, maar beide partijen zijn er erg gelukkig om. De directie van Plopsaland beschouwt dit als een absolute meerwaarde voor hun al uitgebreid aanbod van originele attracties, die doorgaans gelinkt zijn aan bestaande kinderseries op tv. ‘Maar dìt is echt iets waarvan het héle gezin kan genieten!’, luidt het.

Maar ook de vrt-bazen zijn enthousiast. Zij zien dit als een verlengstuk van de succesvolle tv-serie en de film en bestempelen FC De Kampioenen als een eeuwige hype. Er werd trouwens al beslist om tijdens de zomermaanden de serie opnieuw te… ‘heruitzenden’.

Wij zijn de tel kwijt om de hoeveelste herhalingen het hier gaat, maar ik vermoed sterk dat de scenarioschrijvers hun boekhouding perfect zullen checken!…