Eddy uit ‘Thuis’ begrijpt scenaristen niet meer: “Een groot risico en toch doen ze het”

Thuis op Eén.

thuis2De trouwe fans van de soap Thuis op Eén zien een duidelijke evolutie in de verhaallijnen: de scenaristen kiezen voor verandering. Oerdegelijke koppels als Frank & Simonne en Eddy & Nancy zijn uit elkaar. Yvette en Jens zijn overleden, Peggy verliet de serie en ook Jenny en Jana zullen volgen.

“Ik weet dat de scenaristen verantwoordelijk zijn voor de verhaallijn, maar dat wil niet zeggen dat we er niet over kunnen praten. Ik doe dat niet achter hun rug, en ik zeg het ook met de beste bedoelingen”, zegt acteur Daan Hugaert, die Eddy speelt, in Dag Allemaal. “Sinds januari heb ik nog maar één of twee draaidagen per maand. Vroeger waren dat er gemiddeld tien. De scenaristen hebben het zo gewild, en vermits ik uitvoerend artiest ben, heb ik mij daar niet mee te moeien.”

[related-posts]

Eddy zit nog steeds in de gevangenis en daar lijkt weinig verandering in te komen. “In de verkiezingen van de fans scoren Nancy en Eddy altijd heel hoog. We zijn ook een goede match. Ons uit elkaar halen is een groot risico. En toch doen ze het. Ik weet al lang dat de kijker den Eddy terug wil. Elkaar doodgraag zien en toch de hele tijd bekvechten is herkenbaar, hé. Eddy heeft zijn populariteit te danken aan zijn volkse karakter.”

Het is zelfs zo erg dat vrienden van Daan Hugaert zeggen dat Thuis steeds meer op Familie begint te lijken. Collega-acteur Pol Goossen, die Frank Bomans speelt, durft Daan al eens plagen met zijn weinige draaidagen: “Ah, moogt ge ook nog ‘ns komen?”