De zingende teamdokter in het peloton

Koersen is pure poëzie en muziek.

Dit stelt Servaas Bingé, de jonge ploegarts van het wielerteam Lotto-Belisol, die flink op weg is om naambekendheid te verwerven als kleinkunstenaar ‘Servaas’. En zijn eerste fans zijn de renners zelf!

Paolo Conte
Paolo Conte

Het is niet ongewoon dat hoger geschoolden een tweede uitlaatklep vinden op een terrein dat helemaal niet aanleunt bij hun beroep. Beste voorbeeld is Paolo Conte (77). Na een bloeiende praktijk als advocaat, ontplooide hij zich pas ruim na zijn dertigste als zanger, componist, tekstschrijver en beeldend kunstenaar. De Italiaan werd wereldberoemd en schatrijk met zijn geliefkoosde hobby’s.

[related-posts]

Voor Servaas zal het wel zo’n vaart niet lopen, maar vanuit de volgwagen blijft de dokter op de kasseien dokkeren met melodieën en toffe verzen in zijn hoofd. Momenteel werkt hij aan een song over ‘Parijs-Roubaix’, de wielerklassieker die aanstaande zondag wordt betwist. Hij krijgt hierbij de hulp van één van Vlaanderens’ toprenners, Björn Leukemans. Als alles goed gaat, kan je dit nummer nog voor zondag beluisteren via Radio 1.

Bedoeling van Servaas is om gaandeweg het nieuwe seizoen een volledig album bij elkaar te schrijven en te zingen, die de sfeer oproept van een volledig wielerkalenderjaar. De Ronde van Vlaanderen zit er voor de renners al op, maar ook Servaas heeft deze kuitenbijter zonder kleerscheuren overleefd.

Alvast een voorproefje: