Comeback voor de Fixkes?

In september komt hun derde album uit: ‘Weeral halfacht’.

Wat vliegt de tijd! Het is inmiddels alweer 7 jaar geleden dat de Fixkes furore maakten met de megahit ‘Kvraagetaan’. Daarna werd het stil rond de groep en frontman Sam Valkenborgh. Terwijl het half showbizzwereldje in de weer was om dé zomerhit 2014 aan de man te brengen, ontweken de Fixkes de vakantiedrukte en doken ze in stilte de studio in om een nieuw album in te blikken.

Video ‘Kvraagetaan’:

[related-posts]

Ook een ‘nazomerhit’ zou wel eens kunnen aanslaan, moeten ze gedacht hebben, want het album wordt officieel op 15 september a.s. uitgebracht. Maar de promotiecampagne is al volop aan de gang. En hoé! Met een vreemde marketingkronkel, als je het mij vraagt, maar hij prikkelt alleszins je nieuwsgierigheid. Zopas werd de hoes van het album ‘Weeral halfacht’ vrijgegeven. En daarop prijkt niet één van de Fixkes zelf, maar een fameuze gorilla in het gezelschap van… Eva De Roovere!

Weeral halfacht 2

Bizarre gang van zaken en best verwarrend, want zo zou Natalia net zo goed kunnen poseren met een olifant voor de hoes van een cd van… Luc Steeno, toch? Dit vraagt om enige uitleg:

[related-posts]

“Ik neusde in het online archief van Mick Hakim, onze roadie die ook een goede amateurfotograaf is.”, verduidelijkt Sam Valkenborgh, “Op één van zijn foto’s poseerde een (anonieme) vrouw in het gezelschap van een gorilla. Op één of andere manier raakte die foto me. Ik herkende er vooral een mooie tristesse en melancholie in. En die waarden zijn eigen aan de Fixkes.”

Tja, als je het zo bekijkt, kan je er wel inkomen. Maar waarom dan collega Eva De Roovere? “Ze straalt hetzelfde uit, zowel wat haar uiterlijk als haar repertorium betreft”, stelt Sam, “En verder is het eigenlijk toeval. Zowel Eva als ik zijn bevriend met Mick Hakam.”

Eva zelf ziet er geen graten in. Integendeel, ze was verrast en vereerd, toen de Fixkes met het voorstel voor de dag kwamen.