Elke Clijsters zat diep na breuk met Jelle Van Damme: “Als ik niet bekend was, zou ik dat zéker doen”

Scheiding.

Na zeven jaar huwelijk gingen Elke Clijsters en voetballer Jelle Van Damme vorig jaar uit elkaar. De zus van Kim heeft enkele projectjes lopen en Van Damme is momenteel aan de slag bij Los Angeles Galaxy in de Amerikaanse Major Soccer League. Samen hebben ze twee kindjes waarmee Elke in Hasselt woont, als alleenstaande moeder.

“Het is niet gemakkelijk, maar ik ben weer gelukkig. Gelukkiger dan voor mijn scheiding, ook al is de situatie nu moeilijker. Ik zette mezelf vroeger voor iedereen opzij: mijn bekende papa (Lei), zus (Kim) en man. Maar ik zie nu pas dat ik mezelf op die manier niet kon laten groeien. Het maakte me onzekerder dan ik dacht”, vertelt ze in Het Belang van Limburg.

“Ik heb een lijstje gemaakt met dingen die ik nog wil doen: zoals naar Dubai gaan bijvoorbeeld. In mijn eentje, ja. Zo wil ik weer een toekomst voor mezelf opbouwen. Want als je echt van iemand houdt, is het moeilijk om te erkennen dat je relatie definitief gebroken is en dat het droombeeld van je gezin en samen oud worden aan diggelen ligt.”

(lees verder op de volgende pagina wat Elke zeker zou doen als ze niet Clijsters heette)