Christoff haalt hard uit: “Dat vind ik van mensen die neerkijken op schlagermuziek”

Jubileum.

Christoff De Bolle staat in 2016 al 25 jaar op de planken en hij is amper 40 jaar oud. “Tussen 2000 en 2005 heb ik een hele moeilijke periode gehad, gelukkig kon ik toen op mijn ouders terugvallen of ik had iets helemaal anders moeten gaan doen”, wordt de schlagerkoning geciteerd in Het Nieuwsblad.

Christoff
Christoff

Veel mensen blijven kritiek spuien op het genre van de schlager. “Zij zeggen nog altijd dat wat wij brengen plat en oubollig is, maar ik en een aantal collega’s hebben het genre moderner gemaakt. Mijn zus Lindsay, de Romeo’s, Jan Smit. Mensen die blijven neerkijken op ons vind ik zielig. Ik heb daar medelijden mee. Ze zijn kortzichtig, het zegt meer over hen dan over ons. Leven en laten leven, zeg ik altijd.”

“Ik heb alles bereikt in Vlaanderen, vanaf nu wil ik genieten van alles wat ik doe. Ik kreeg ooit een gouden plaat, maar het feestje zelf moest ik missen omdat ik al op het vliegtuig naar Duitsland zat. Dat wil ik niet meer meemaken. Dus ik doe alleen nog de dingen die ik echt graag doe. Er komt een tournee door Duitsland, Nederland, Oostenrijk, Denemarken en Zwitserland en volgend jaar gaan we ook optreden in de Lotto Arena.”

Hij verklapte ook nog iets anders: “Ik ga binnen enkele maanden nog in de jury zitten van een tv-programma, maar die opnames zijn een tijdje uitgesteld, dus ik kan me nu eerst op andere dingen concentreren. Zoals de eigen schoenenlijn die ik in augustus lanceer. Mijn vriend gaat een modelijn lanceren, daarin steun ik hem ook. We zijn nu een jaar en twee maanden samen, en het gaat supergoed tussen ons.”