Chinezen kunnen best grappig zijn!

Wat bedoeld was als kinderliedje, wordt monsterhit.

Het begon als een grap. Een muziekproducer van kinderliedjes had een aardig melodietje in zijn hoofd, maar zijn vaste tekstleverancier vond er niet meteen de geknipte verzen voor. Na een paar dagen knoeiwerk zat de man nog altijd met een wit blad papier voor zijn neus en dus besloot hij er een aantal goed klinkende woordjes bij te verzinnen. Klinkt het niet, dan botst het maar!

Niet voor niets heet het nummer ‘Chick Chick’ en dit doet meteen denken aan …kippen, jawel. Men liet een aantal mensen de klank van kakelende kippen nabootsen en daarvan maakten de studiotechnici een reeks samples. Zo kregen ze a.h.w. een hele kippenren bij elkaar en het duurde niet lang of er kwam ook een haan zich met de melodie bemoeien.

[related-posts]

Na veel knip en plakwerk hadden de makers na één dag bijna 60 seconden van het muziekje ingevuld. En dit klonk zo geestig, dat ze er de volgende dagen ook nog een hond, een kat, een schaap, een eend en andere boerderijdieren bij sleurden. Het resultaat was al even bizar als humoristisch.Tegelijk groeide het idee om van deze song een videoclipje te maken dat de sfeer van het nummer nog meer in de verf zou zetten.

Een groep Chinese dansers en danseressen staken de koppen en de benen bij elkaar en vonden de gepaste choreografie bij de song. Inmiddels werd de Chinese popzangeres Wang Rang Rollin, ontzettend populair in haar land, bereid gevonden om de ‘leadzang’ voor haar rekening te nemen. Al is het niet meteen duidelijk wat die leadzang dan precies inhoudt.

[related-posts]

Hoe dan ook, de verbluffende en excentrieke muziekvideo sloeg meteen aan bij jong en oud en de song ‘Chick Chick’ is flink op weg om een wereldhit te worden. De videoclip ís dat eigenlijk al, want in iets meer dan een maand tijd werd het op YouTube bijna 10 miljoen keer bekeken! In het filmpje doet Wang een gek dansje omringd door haar ‘boerderijdieren’.

De videoclip lijkt op een mix van ‘Gangnam Style’ en ‘What Does The Fox Say’. Wedden dat jij en de kinderen het meer dan eens zullen bekijken?

Video “Chick Chick”: