‘The Broken Circle Breakdown’ zondag op tv

Kijken is de boodschap!

Opvallend hoe weinig mensen binnen mijn vriendenkring naar de bioscoop gingen om er naar de fel besproken Vlaamse film van Felix Van Groeningen te kijken.

Nochtans was ‘The Broken Circle Breakdown’ wekenlang hot news in alle media en ging de titel op den duur moeiteloos over ieders lippen. Ons landje zou eindelijk eens een Oscar in de wacht slepen!

[related-posts]

Helaas, het mocht niet zijn. Er heerste een algemeen chauvinistisch gevoel van ontgoocheling. De teleurstelling zal voor velen des te groter zijn, wanneer ze aanstaande zondag na de uitzending van de film hun tv uitschakelen. De bewuste film is immers een parel van een productie en laat je na het bekijken ervan achter met een ferme krop in de keel.

Een nominatie als ‘Beste Niet-Engelstalige Film’ was oververdiend, mede dankzij de schitterende acteerprestaties van Veerle Baetens en Johan Heldenbergh. Er bestaan duizend filmverhalen over zieke kinderen, maar de realisatie van dìt scenario is er één om in te kaderen. Of om te bewaren in je digibox.

‘The Broken Circle Breakdown’ wordt zondag 13 april uitgezonden op vtm om 20u25.