Britse popster Sting heeft een job voor jou

Voor 250 euro per dag mag je zijn druiven plukken!

Ik moest het bericht ook twee keer lezen voor ik kon vatten wát het precies inhield. Via de Britse pers deed Sting (62) een oproep aan werkwilligen die bereid zijn deze en volgende maand maand de druivenoogst te plukken van zijn wijngaard ‘Il Palagio’, nabij Firenze in Toscane. Al eerder was bekend dat de gevierde musicus en songwriter er 10 jaar geleden een uitgestrekt domein had gekocht, waar hij zijn eigen wijn, olijfolie, fruit en groenten produceert. Alle gewassen worden geteeld op een ecologisch verantwoorde en duurzame manier.

Druiven 2

Klinkt allemaal mooi en wie zou er in dié omgeving nu geen druiven willen gaan plukken aan 250 euro per dag? Voor sir Sting dan nog wel! Nou, precies dáár wringt het schoentje: om voor Sting te mógen werken verdién je geen 250 euro per dag, maar moet je dat bedrag neertellen! En omdat de popster rekent op voornamelijk buitenlandse fans, kan je op het domein ook nog een huisje van hem huren voor de schamele som van… 7500 euro per week!

[related-posts]

Toch houdt de zanger vol dat hij dit louter doet voor ‘het goede doel’: hij wil met hart en ziel de akkers en bossen in hun oude glorie herstellen. Intussen heeft hij er wel de oude boerderijen gesloopt en betrekt hij er met zijn vrouw Trudie een hypermoderne villa en zijn de stallen omgebouwd tot winkels, waar je sinds vorig jaar zijn op het landgoed geproduceerde producten kunt kopen: naast wijn is er olijfolie, honing en salami van een speciale, lokale varkenssoort.

En dit is nog niet alles: omdat alles in het teken staat van ‘gezondheid’ kan je op zijn domein tegenwoordig ook terecht voor een ‘yoga retreat’.

[related-posts]

Als toemaatje tonen we je graag nog een filmpje dat op YouTube verscheen, wat in feite niet meer is dan regelrechte reclame voor zijn wijn, met name ‘Sister Moon’:

Video wijn: