De ‘bescheiden’ woonst van Jackie Chan

Een museum van een huis.

Ook al eens gekeken naar het vtm-programma ‘Met de Deur in Huis’? Niet echt een hoogvlieger, maar je kijkt wel, omdat jij -net als de drie panelleden in de studio- mee zit te raden aan wie het huis toebehoort dat stap voor stap door Chris Van den Durpel (in verschillende gedaantes) wordt verkend. Of anders gesteld: hoé wonen onze BV’s? En já, nu en dan kijk je toch wel verbaasd op.

Van wereldberoemde filmsterren verwacht je dat er minstens een tienvoud aan ruimte voorhanden is dan bij de doorsnee bekende Vlaming. In ‘de boekskes’ kan je nu en dan wel eens binnengluren in de chique villa’s met x aantal badkamers, wc’s en het overdekte zwembad met bijbehorende sauna en gymzaal, in werkelijkheid vermoed ik dat alles nog grootser en luxueuzer oogt.

[related-posts]

Maar bij Jackie Chan (60) is dit even anders. Jackie is een acteur, stuntman, zanger en kungfu-deskundige uit Hongkong die vooral bekend is geworden door de min of meer door hem uitgevonden ‘komische kungfu-film’. En daar heeft hij tot vandaag goed geld mee verdiend. Nochtans woont de schatrijke Chan niet bepaald in een kast van een villa.

Wanneer je hem in zijn (niet al te flitsende) auto de garage van zijn huis in ziet rijden, verwacht je niet meteen overdreven luxe en ruimte zat. Tot je de binnenkant van zijn huis ziet…

Een rondleiding:

Video huis Jackie Chan:

Vraag is: hoeveel poetsvrouwen heeft de sympathieke Jackie in dienst? Alleen al maar om alles te stoffen!