Bert Verbeke stelt zijn Cindy voor

Een Nederlandstalige single wordt uitgebracht.

Je bent jong en je wil wel eens een Vlaamse film naar jouw maat bekijken, dan moet je dringend kennismaken met ‘Lee & Cindy C’ die sinds 1 juli in alle Vlaamse bioscoopzalen op de affiche staat. Het is het regiedebuut van Stany Crets. Het is een romantische tragikomedie waarin verschillende muziekgrenres een belangrijke plaats innemen.

De hoofdrollen worden vertolkt door Ann Van den Broeck (Cindy) en Bert Verbeke (Lee). Van de ambitieuze Bert wisten we al langer dat hij een uitstekende zanger is, maar ook Ann weet heus wel wat een toonladder is. Ter promotie van de film pakten ze in de lente al uit met het beklijvende duet ‘Ik kies jou’.

Maar de film is niet eens 3 weken in de zalen of populaire Bert laat alweer van zich horen. Vooral op vraag van de jonge bioscoopbezoekers hebben de platenbonzen beslist nu ook de song ‘Cindy’ als single uit te brengen, vertolkt door Bert Verbeke als solist. En in het Nederlands, jawel!

De acteur/zanger heeft de song zelf geschreven en verwijst ook rechtstreeks naar de film. Cindy loopt als een rode draad doorheen de verhaallijn van ‘Lee & Cindy C’. De rockzanger Lee wordt verliefd op de oudere schlagerzangeres Cindy C en blijkt dat hij veel melancholischer en romantischer is dan zijn imago van harde bolster doet vermoeden.

Het is precies die gevoeligheid die Bert Verbeke met deze single wil veruiterlijken. En daarin slaagt de zanger Verbeke met brio!