Ben Crabbé stapt straks in een nieuw decor ‘Blokken’

Populaire quiz op EEN gaat al twintig jaar mee!

Ben Crabbé (51) was een prille dertiger toen hij voor het eerst achter zijn lezenaar postvatte van wat je intussen zowat ‘zijn’ programma mag noemen. Ben is er niet op verjongd, maar n.a.v. de twintigste verjaardag van het programma wordt niet híj maar het decor alvast in een verfrissend nieuw kleedje gestoken. De eerste aflevering van het nieuwe seizoen zal al op antenne gaan op maandag 25 augustus en gewoontegetrouw voor het Journaal van EEN.

Tijdens de afgelopen 20 jaar was Crabbé bijna elke werkdag present, wat betekent dat hij plusminus 4200 keer (!) ‘Blokken’ in goede banen leidde. En dit deed hij telkens in zijn eigengereide stijl: bijzonder taalvaardig, alert, soms erg geestig en hilarisch. Niet iedereen kan zijn grapjes appreciëren, maar Ben is een vakman pur sang en de perfecte gangmaker naar het Journaal van 7 uur toe. Bovendien is hij zelf een goede quizspeler, wat hij een paar jaar geleden bewees door ei-zo-na ‘De Slimste Mens ter Wereld’ te worden.

[related-posts]

Het nieuwe decor van ‘Blokken’ baadt in een mix van blauw en geel met als centrale blikvanger een levensgrote letter ‘b’ die zowel voor Ben als Blokken kan staan. Zelfs trouwe kijkers zijn wellicht de tel kwijt en kunnen al de vorige decors maar moeizaam oproepen in hun visueel geheugen, want in al die jaren veranderde het quizprogramma 6 keer van look. Ben niet één keer, behalve dat hij gaandeweg almaar kaler werd.

Wie nog eens wil genieten van een aantal grappige momenten van het populaire programma, kan ongetwijfeld zijn hartje ophalen bij volgende montage:

Video Blokken: