BBC en Eén hand in hand

Nieuwe fictiereeks op Belgisch grondgebied

Eerder al sloegen de twee tv-zenders de handen in elkaar voor de dramareeks ‘The White Queen’. De samenwerking bleek zo succesvol dat ze voor herhaling vatbaar was. En jawel, momenteel zijn de opnames gestart voor de nieuwe thrillerreeks ‘The Missing’.

[related-posts]

shutterstock_JamesnesbittMomenteel kan je ergens te lande een gemengd gezelschap van Britse en Vlaamse acteurs en actrices aan het werk zien. Van onze kant zijn dat Titus De Voogdt, Emilie Duquenne en Johan Leysen in de hoofdrollen. En de BBC pakt uit met James Nesbitt (‘The Hobbit’), en Tchéky Karyo (‘Golden Eye’ en ‘The Patriot’).

Hoewel de opnames volledig op Belgische bodem worden gedraaid, speelt het verhaal zich af in Frankrijk. Het gaat over de verdwijning van een jongetje dat verdwijnt tijdens de vakantie met zijn Britse ouders in Frankrijk. Er volgt een jarenlange zoektocht.

Op het eerste gezicht lijkt dit wel het verhaal van de kleine Maddie, die tijdens een vakantie met haar ouders, Kate en Gerry McCann, verdween uit een appartementencomplex in Portugal. Tot vandaag is er geen spoor van haar.