Bandits bereiden theatertournee voor

De boysband is veel meer dan een bende broekventjes.

De 4 jongens van ‘Bandits’ lieten zich het eerst opmerken tijdens de jongste editie van Eurosong. Zelf had ik voordien nog nooit van ze gehoord, maar de kerels bleken wel een bijzonder grote aanhang van hoofdzakelijk jonge fans te hebben. Ei-zo-na mochten ze naar Kopenhagen in de plaats van Axel Hirsoux en zijn ‘mother’, maar de jury besliste er anders over.

Hoewel, jurylid Bart Peeters was wel onder de indruk van de jongensgroep, want voorzichtig liet hij zich ontvallen dat Bandits wel eens de nieuwe Clouseau kon worden. Het zou niet meteen bij mij opgekomen zijn, maar nadat ik over de groep wat sites en clipjes over me heen liet gaan, was ik toch ook wel verrast over wat de groep allemaal in zijn mars heeft. Het zijn stuk voor stuk ware muzikanten, waarvan enkele meer dan één instrument bespelen. En stuk voor stuk kunnen ze zingen en zijn ze zelf creatief bezig met het maken van eigentijdse songs.

[related-posts]

De kerels mogen dan wel bijzonder jong ogen, ze zijn intussen al 8 jaar (!) samen in de weer om muziek te maken. Aanvankelijk onder de naam ‘Gizonband’ en sinds 4 jaar bouwen ze geleidelijk hun reputatie op als ‘Bandits’. Onder die naam hebben ze de afgelopen zomer flink wat optredens afgewerkt en wordt hun schare fans almaar groter. En opmerkelijk is: de groep speelt het liefst akoestisch, zonder al te veel technische snufjes, laat staan playback.

Daarom gaart de band in het voorjaar van 2015 terug naar waar het allemaal begon. Naar een kleine en intieme setting, met de theatertour ‘Bandits – Back To Basics’. In dit 90-minuten durende akoestische optreden staat Nederlandstalige poprock-centraal, maar in een speciaal voor de tour ontwikkeld jasje. Elk concert komen ook bekende muzikale vrienden van de band mee het podium op voor een verrassende samenwerking.

[related-posts]

Jasper (18 jaar, zanger), Thomas (19, bassist), Tim (16, gitarist) en Toon (17, drummer) die in 2011 al de revelatie waren tijdens Pennenzakkkenrock kijken alvast uit naar deze nieuwe uitdaging. Zegt Toon: “Het zal een unieke ervaring worden, voor ons én voor de fans. Het is de eerste keer dat we gaan optreden in een theater-setting en dat maakt het wel speciaal. Het zal veel intiemer zijn dan een gewoon concert. We staan te popelen om eraan te beginnen!”

Meer info en agenda via bandits.be/agenda .

[related-posts]

Bijgaand één van hun clipjes, maar hou er wel rekening mee dat de jongens toen 3 jaar jonger waren. Reken zelf maar uit!… Chapeau!