Baetens, hou je beugel in!

Kort na de bekendmaking dat ‘The Broken Circle Breakdown’ een nominatie in de wacht sleepte voor een Oscar, liet Veerle Baetens in verscheidene interviews verstaan dat ze nu overweegt eind februari haar beugel te verwijderen: “Beugel out, tandpastasmile in!”.

Nog geen etmaal later volgde een stroom van reacties, niet alleen van orthodontisten, maar ook van jonge tieners die het dragen van de zogenaamde ‘blokjes’ helemaal niet lelijk of vernederend vinden.

‘Integendeel’, beamen ze in koor, ‘je doet dit uiteindelijk toch voor de gezondheid en het corrigeren van je eigen tanden. Dat weet intussen toch wel iederéén!’.

Andere celebrities: Tom Cruise met blokjes

Luc Lamoot, voorzitter van de Belgische Vereniging van Nederlandstalige Orthodontisten, zou het zelfs een statement vinden, als Veerle op de Oscaruitreiking de beugel gewoon in zou houden.

Al voegt hij er wel aan toe dat je tegenwoordig ook onzichtbare blokjes kan laten aanbrengen aan de achterkant van de tanden. Maar het prijsticketje is wel een slordige 5000 euro. En dit is wellicht voor een Hollywoodster in spe nog net iets te hoog gegrepen.

Hoewel, in het verleden doken al heel wat showbizz-, film- en tv-figuren in het openbaar op met een gelijkaardige beugel: Natalia, Jelle De Beule, Faye Dunaway, prins Harry, Cindy Crawford, Emma Watson, Tom Cruise,… En in de spotlights schitterde hun smile des te meer!