Alweer geen Oscar, dzju toch!

Was jij ook één van de fervente chauvinisten die zondagnacht tot 4 u. zaten uit te kijken naar de Oscar voor ‘beste niet-Engelstalige film’?

Dan is jouw ontgoocheling wellicht zo groot als de mijne. The Circle had mooi rond kunnen zijn, maar het mocht niet zijn…

Toch heb ik een paar uur met veel genoegen en belangstelling gekeken naar de hele sterrenparade op de rode loper, al duurde het een eeuwigheid voor de eigenlijke ceremonie van de uitreikingen in de zaal begon.

Dé verrassing vond ik de doorgaans grappige presentatie van Ellen DeGeneres. Je zou het haar niet aangeven, maar Ellen is 56 jaar (!) en al meer dan een kwarteeuw een populaire stand-upcomédienne in Amerika. Daarnaast heeft ze sinds 2003 ook haar eigen talkshow, ‘The Ellen DeGeneres Show’, schrijft ze scenario’s en acteerde ze in een aantal comedy-series en films.

Nochtans liep haar carrière niet altijd over rozen. Zij was één van de eerste Hollywoodsterren die voor haar homoseksualiteit uitkwam, waarna haar populariteit in een behoorlijk dipje belandde. Het is heus wel de moeite om even haar autobiografie te lezen op Wikipedia.

Haar meest grappige tussenkomst tijdens de Oscars was het maken van een selfie met een paar bekende acteurs en actrices, Meryl Streep op kop. De selfie circuleert nu zowat de hele wereld rond.