Deze commentaar wil je echt niet horen als je een “gevaarlijke hond” hebt

Agressief?

Wat hebben de Pitbull, Rottweiler, Staffordshire en Bulldog met elkaar gemeen? Inderdaad: Ze zijn gevaarlijk! Of dat is toch wat men vaak denkt. De algemene opinie is het erover eens. Dat idee gaat zelfs zo ver dat mensen die zo’n hond in huis nemen, zowel van vreemden als kennissen commentaar moeten verdragen. Leuk is anders, maar hoe ontstaat zo’n sfeer? Waarom wordt er zo over de honden gedacht? Is het een misverstand dat ze gevaarlijker zijn of klopt het ook?

Het baasje, niet de hond.

Er wordt vaak foutief gedacht dat deze honden van nature agressiever zijn, maar dat klopt niet. De honden worden als gevaarlijk bestempeld omdat hun beten schadelijker zijn, niet omdat ze van nature agressiever zijn. Een chihuahua kan bijvoorbeeld even agressief uit de hoek komen, maar ze hebben minder kracht en hun tanden zijn niet zo scherp. Een chihuahua zou al veel moeite moeten doen om iemand bang te maken. Ik bedoel, ze zijn bij wijze van spreke kleiner dan je grote teen! Met één voet kun je ze zo vertrappelen. Bij “de gevaarlijke honden” ligt dat wat anders. Als zij zich kwaad maken, ren je maar beter weg. Er zijn genoeg incidenten waarbij zulke honden andere dieren en zelfs kinderen doodgebeten hebben.

[related-posts]

Maar. Maar! Maar!!! Belangrijk detail: Dat ligt niet aan de hond. Het ligt aan de baasjes die ervoor kiezen om hun hond agressief op te voeden. Met de juiste opvoeding, waarbij geleerd wordt dat ze niet bijten, kunnen deze honden de liefste schatten ter wereld zijn. En ja, ze zijn zelfs veilig met kinderen. Echt waar. Kijk maar naar dit olijke tafereeltje.

https://www.instagram.com/p/BVZUvZKlXVX/?tagged=pitbull

Voor baasjes die hun honden doodgraag zien en ze de allerbeste opvoeding geven en dus ook de allerliefste honden hebben, zijn zulke misverstanden allesbehalve fijn. Deze commentaren moeten ze allemaal verdragen:

(lees verder op de volgende pagina)