Albumhoezen komen zingend tot leven

Briljante videoclip is het geduldige werk van een student-designer.

Roy Kafri is een opkomende zanger in Israël en hij bracht net het album ‘Acowpella Beatbox’ op de markt. Zoals de titel al doet vermoeden, is dit een poging om een nieuwe muziekstrekking te lanceren: een mix van a capella en beatbox. Dit betekent dat je weinig of geen instrumenten te horen krijgt, bijna alle ‘muziek’ wordt door de mond, de lippen en de stembanden voortgebracht. Enkel een aantal slaginstrumenten zette de beat kracht bij.

Op zich is dit geen onaardig initiatief, al moet je wel van dit nieuwe genre houden. Om je ermee vertrouwd te maken werd een eerste single uit het album geplukt -‘Mayokero’- om deze stijl wereldwijd te promoten. En dit is duidelijk aan het lukken. Helaas voor Roy is het niet de muziek die iedereen verbaast, maar wel het videoclipje dat de single naar de top zou moeten leiden.

[related-posts]

De videoclip is geregisseerd door Vania Heymann, een tweedejaarsstudente aan de Bezalel School of Art and Design, de nationale kunstacademie van Israël. Zij slaagde erin om een rist iconen zoals David Bowie, Prince, Aretha Franklin en Bob Dylan al beatboxend met elkaar in samenzang te laten gaan. Daarvoor gebruikte ze hoezen van hun succesalbums of -singles. En het resultaat is ronduit schitterend!

Video ‘Mayokero’: