Al minstens 10 slachtoffers in zaak Bart De Pauw en ook bekende regisseur getuigt: “Hij heeft hulp nodig”

0
1419

Grensoverschrijdend gedrag.

De vrouwen die getuigt hebben in de zaak tegen televisiemaker Bart De Pauw nemen allemaal dezelfde advocate onder de arm: Christine Mussche. “Ze staan nog altijd achter hun verklaringen, maar omdat velen van hen bekende personen zijn, vrezen ze dat ze niet anoniem zullen kunnen blijven”, zegt zij in Het Laatste Nieuws.

“Ik ben tot inzicht gekomen dat mijn speelse of flirterige manier van omgaan niet door iedereen gesmaakt wordt. Ik wil mij via deze weg dan ook bij iedereen excuseren die zich door mij geïntimideerd zou hebben gevoeld”, liet Bart De Pauw intussen zelf weten.

(lees verder op de volgende pagina voor de reactie van een bekende regisseur)

Regisseur Hans Van Nuffel, bekend van de film Adem, wil het opnemen voor de slachtoffers. “Na een gesprek op café waarbij het Bart De Pauw-verhaal opnieuw in vraag gesteld werd, moet dit me even van het hart. Ik ken minstens twee van zijn slachtoffers. Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set, was echt niet oké. De vele berichten, toespelingen, tot stalking toe”, aldus Van Nuffel in Gazet Van Antwerpen.

“Hij is en blijft een machtig man, hoe aaibaar hij ook oogt. Bart is geen monster, maar heeft wel hulp nodig. Dat inzien en zich even terugtrekken uit de publieke sfeer zou hem sieren”, besluit hij.

De VRT blies de samenwerking met Bart De Pauw en zijn productiehuis op, maar VIER lijkt op de loer te liggen om hem in de toekomst mogelijk binnen te halen. Zijn productiehuis Koeken Troef! werkt zelfs aan een nieuw programma voor de zender. “Later communiceren we nog verder over het programma, maar voorlopig wordt de samenwerking niet stopgezet”, aldus Kristof Demasure, woordvoerder van VIER.

GEEN REACTIES