Al minstens 10 slachtoffers in zaak Bart De Pauw en ook bekende regisseur getuigt: “Hij heeft hulp nodig”

Regisseur Hans Van Nuffel, bekend van de film Adem, wil het opnemen voor de slachtoffers. “Na een gesprek op café waarbij het Bart De Pauw-verhaal opnieuw in vraag gesteld werd, moet dit me even van het hart. Ik ken minstens twee van zijn slachtoffers. Hoe hij hen soms wekenlang mindfuckte op en naast de set, was echt niet oké. De vele berichten, toespelingen, tot stalking toe”, aldus Van Nuffel in Gazet Van Antwerpen.

“Hij is en blijft een machtig man, hoe aaibaar hij ook oogt. Bart is geen monster, maar heeft wel hulp nodig. Dat inzien en zich even terugtrekken uit de publieke sfeer zou hem sieren”, besluit hij.

De VRT blies de samenwerking met Bart De Pauw en zijn productiehuis op, maar VIER lijkt op de loer te liggen om hem in de toekomst mogelijk binnen te halen. Zijn productiehuis Koeken Troef! werkt zelfs aan een nieuw programma voor de zender. “Later communiceren we nog verder over het programma, maar voorlopig wordt de samenwerking niet stopgezet”, aldus Kristof Demasure, woordvoerder van VIER.