Afscheid van Johnny White

Zaterdag namen vrienden, familie en collega’s definitief afscheid van Johnny White, vorige week gestorven aan een hartaanval.

Het is bijna pijnlijk hoe pas nù de verhalen aan de oppervlakte komen over het wel en vooral het wee van deze charmezanger, die eeuwige roem verwierf met zijn superhit ‘Verloren hart, verloren droom’.

Waarom wordt de showbizz altijd beschreven in termen van rozengeur en maneschijn, glitter en glamour, terwijl tal van vroegere coryfeeën amper een nagel hebben om hun gat te krabben?

Johnny White’s ellende begon nadat zijn zogezegde betrokkenheid bij een wietplantage boven zijn horecazaak in ongeveer alle kranten en magazines de voorpagina haalden.

De jaren erna werd het bevreemdend stil rond Johnny. De man durfde nog nauwelijks buiten te komen, meed alle contact met de media en kwijnde stilaan weg van pure eenzaamheid en naakte armoede.

‘Johnny White werd gepluimd, vernederd, beschoten en bestolen’ titelen de kranten nu. Wij denken daar onmiddellijk bij: ‘…hoofdzakelijk door de pers, ja!’

Johnny White’s hit “Verloren hart, verloren droom”:

http://www.youtube.com/watch?v=zIXchGOdDTI