Actrice over sms’en Bart De Pauw: “Ik wil met u naar bed”

0
4078

Grensoverschrijdend gedrag.

Donderdagavond is een bommetje ontploft in de Vlaamse showbizz: de VRT beëindigde de samenwerking met televisiemaker Bart De Pauw wegens grensoverschrijdend gedrag tegenover vrouwelijke medewerkers.

Een bekende Vlaamse actrice die voorlopig anoniem wil blijven deed haar verhaal aan Het Nieuwsblad: “Maandenlang stuurde Bart De Pauw me bijna élke nacht een sms. Ga je met me naar bed? Zonder schroom. Soms vroeg hij ook of ik hem niet heel stout vond. Gelukkig stond ik sterk in mijn schoenen, en ging ik nooit op zijn avances in.”

“Elke jonge actrice heeft met hem te maken gehad, of alvast met zijn sms’en. Toen ik mijn verhaal tegen iemand vertelde, vroeg die of ze me niet op voorhand gewaarschuwd hadden”, aldus een andere anonieme actrice in De Morgen.

Video: Reactie Bart De Pauw

(lees verder op de volgende pagina voor meer getuigenissen)

“Na twee weken op de set kreeg ik een bericht dat ik goed bezig was en uiteraard doet zoiets plezier als beginnende actrice. Je hebt het gevoel dat je werk en al je voorbereidingen geapprecieerd worden.”

Uiteindelijk begon hij ook ’s nachts na de opnames complimentjes te sturen. “Je zag er weer zo smoking hot uit en Ik wil je neuken.”

De vrouwelijke medewerkers van zijn productiehuis Koeken Troef! nemen het voor hem op: “Het is voor ons heel pijnlijk om te kijken hoe hij aan de schandpaal wordt genageld”, aldus Elien Melis.

Sinds de zaak Weinstein in de VS regent het klachten over grensoverschrijdend gedrag. Ook de Vlaamse acteur Jappe Claes werd hiermee in verband gebracht door Nederlandse studentes. De VRT besliste alvast om de vaste quiz op zondagavond Twee tot de Zesde Macht, van Bart De Pauw, niet meer uit te zenden.

GEEN REACTIES