Acteur Robin Williams is niet meer

Vermoedelijk stapte hij zelf uit het leven.

Vanmorgen ging toch wel even een rilling door me heen, toen ik als één van de hoogtepunten van het radionieuws vernam dat acteur Robin Williams is overleden. Nog niet goed wakker, moest ik even met de ogen knipperen: hoorde ik nu Robin Williams of Robbie Williams? Auditief ligt de naamsverwarring bijna voor de hand. Maar het is wel degelijk Robin, de Amerikaanse acteur die schitterde in tientallen films. Hij was op onze nationale feestdag (21 juli) net 63 jaar geworden.

Al geruime tijd was bekend dat Robin al decennialang kampte met een alcoholverslaving en van de ene depressie in de andere sukkelde. Onlangs liet hij zichzelf nog opnemen in een ontwenningskliniek. Na twee mislukte huwelijken was hij sinds 2011 de vaste partner van Susan Schneider, een grafisch designer. Het was zij, die Robins’ lichaam dood aantrof in hun appartement in California en gisteravond het nieuws wereldkundig maakte via een kort persbericht: “Ik verloor vandaag mijn man en beste vriend. In mijn hart zal hij blijven leven en ik hoop dat jullie hem ook in jullie harten bewaren als iemand die jullie kon doen lachen en ontroeren.”

[related-posts]

Robin Williams was een artistieke duizendpoot en als acteur kon hij zichzelf 1001 gezichten aanmeten. Hij kon zowel komische als dramatische rollen aan en op een meesterlijke manier entertainde hij jong en oud. We onthouden hem vooral van zijn vertolkingen in ‘Mrs. Doubtfire’, ‘Good morning Vietnam’ en ‘Dead poets society’. En kinderen zullen hem blijven geheugen voor zijn rollen in , ‘Flubber’ en ‘Aladdin’. Voor zijn prestatie in ‘Good Will Hunting’ kreeg hij een Oscar voor ‘beste bijrol’.

Video ‘Mrs. Doubtfire’:

Video ‘Hook’:

Robin was een uitzonderlijk talent. Hij was een selfmade man, begon zijn carrière als komiek in kleine zalen en stapte op zijn 27ste naar televisie, waar hij meteen indruk maakte met zijn rol in de tv-comedyreeks ‘Mork & Mindy’. Na drie jaar tv had hij de eerste van zijn meer dan 40 grote filmrollen beet. Ik vermoed dat ik ze bijna alle 40 heb bewonderd. Jazeker, ik was een fan!