7 dingen die je nog niet wist over George Clooney

7 weetjes die je anders naar deze acteur laten kijken.

We horen de laatste tijd veel over George Clooney. Zijn hoofdrol in de suspensefilm Gravity, die zich in de ruimte afspeelt, werd enthousiast onthaald en overladen met prijzen. Daarnaast bracht hij dit jaar ook als regisseur Monuments Men uit, een nieuw oorlogsavontuur. Fans weten zonder twijfel dat Clooney één van de meest begeerde vrijgezellen ter wereld is, maar wij gingen verder op zoek naar weetjes die u misschien nog niét wist over deze man.

georgeClooney

1. Achter de schermen

Clooney mag dan vooral bekend staan als acteur, maar eigenlijk is hij meer geïnteresseerd in het werk achter de camera. Naar eigen zeggen wilt hij liefst weldra stoppen met acteren en zich helemaal concentreren op het schrijven, regisseren en produceren van films. Wie denkt dat hij zichzelf overschat, zou zich wel eens kunnen vergissen. De man heeft immers al meer gepresteerd op dit gebied dan de gemiddelde filmkijker beseft. Zo werkte hij mee aan het script van vijf van zijn films en heeft hij er al zes geregisseerd, waaronder Good Night And Good Luck, een film die maar liefst zes Oscarnominaties opstreek, waaronder eentje voor beste regisseur.

2. Geen koffie voor George? What else dan?

George Clooney nespressoIedereen heeft de reclamespotjes van Nespresso al gezien waarin George stijlvol van zijn koffie geniet. Misschien zijn die spotjes wel zijn beste acteerprestatie, aangezien hij naar verluid helemaal niet graag koffie drinkt. Of hij wel van Martini houdt, kunnen we op dit moment niet bevestigen, maar bier lust hij wel. Belgisch bier zou hij fantastisch vinden. Clooney maakte kennis met onze nationale trots toen hij België bezocht voor Monuments Men.

3. Batman is een joker

Hoewel George Clooney de rol van Batman vertolkte in Batman & Robin, blijkt hij zelf meer een ‘Joker’ te zijn. Zowel op filmsets als daarbuiten staat hij bekend als een onvermoeibare plaaggeest. Zo gaf hij ooit een vriend een gigantisch en afschuwelijk lelijk schilderij cadeau dat hij had gevonden op een vuilnisbelt onder het voorwendsel dat het zijn eigen werk was. Uit beleefdheid liet de man het schilderij wel twee jaar lang in zijn huiskamer hangen tot Clooney hem lachend de waarheid vertelde. Soms gaat hij nog verder. Zo liet hij ooit een grote boodschap achter in de kattenbak van zijn huisgenoot.

4. Ex-roker

In zijn jonge jaren werkte Clooney op een tabaksplantage. Hij was zelf een verstokte roker tot zijn twintigste levensjaar. Toen zijn oom stierf aan longkanker, kwam hij tot inkeer. Sindsdien heeft hij nooit meer een sigaret aangeraakt.

5. Op de vuist met zijn regisseur

In 1999 speelde George één van de hoofdrollen in de Irak-oorlogsfilm Three Kings. De samenwerking met regisseur David O. Russell verliep echter niet al te vlot. De twee kwamen terecht in een ruzie over de manier waarop de figuranten werden behandeld. Uiteindelijk kwam het zelfs tot een vuistgevecht. Russell besloot nadien nooit meer een film met George Clooney te maken. Clooney noemde de film de slechtste ervaring uit zijn leven.

George_Clooney2

6. Naar de gevangenis, Clooney!

Clooney is zoals vele Hollywood-acteurs openhartig over zijn politieke voorkeuren. Zo nam hij recent nog samen met zijn vader deel aan een niet-toegelaten protestactie aan de Soedanese ambassade in Washington. Ze werden beiden gearresteerd. Clooney ging glimlachend de cel in.

7. Batman schaamt zich om… Batman

Batman & Robin staat niet bepaald bekend als de meest geliefde film uit de reeks. Jaren na dit peperdure fiasco, komt Clooney nog terug op de acteerervaring. Hij voelde zich niet goed in de rol en schaamt zich nog steeds om zijn eigen erbarmelijke prestatie. Toch bekijkt hij het ook positief. “Batman & Robin deed me beseffen dat ik films moet maken die ik zelf zou willen zien”, zegt Clooney. Het feit dat hij nog steeds succesvol is, dankt hij aan de meer verstandige keuzes die hij sindsdien heeft gemaakt.